Hoofdcategorieën

Vanaf (zeer) jonge leeftijd voelt Viktor zich aangetrokken tot de gitaar. Met hulp van zijn ouders en kennissen probeerde hij eenvoudige melodieën te spelen op de gitaar van zijn vader.


Een aantal jaren later krijgt Viktor zijn eigen instrument, een gitaar, nauwelijks groter dan een ukelele. Op zijn achtste start hij zijn lessen bij Aart van Overmeir. Vanaf dat moment gaan de ontwikkelingen snel; na een paar maanden vertolkt hij Spaanse traditionele gitaararrangementen tijdens zijn eerste concert in de Witte Kerk te Holten.


Op zijn 14de word hij aangenomen als Jong Talent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar hij nu studeert bij Jacob Vlijm.

Onlangs werd Viktor (tweede) prijswinnaar in het Prinses Christina concours. Inmiddels is hij 18 jaar oud en hoopt hij zijn muzikale ideeën te kunnen uiten in een breed klassiek gitaarrepertoire. Zijn doel is om de techniek volledig te beheersen om zo zijn muzikale verhaal tot klank te brengen, en zich te ontwikkelen als een ware solist.


Muzikaal is Viktor allround geïnteresseerd, maar meester zijn van zijn instrument is waar zijn absolute focus ligt. Viktor volgde masterclasses bij onder anderen; Aniellio Desiderio, Stefano Grondona, Elliot Simpson en Otto Tolonen.